În general, mergem la medic atunci când deja ne doare ceva sau apar simptome care ne îngrijorează, insă de multe ori momentul în care simțim că ceva nu este în regulă viața poate fi pusă în pericol de afecțiuni ce pot fi prevenite cu ușurință. La Medical Town, dr. Arina Gui a structurat Well-Women Care, un program multidimensional al cărui scop este ca femeile să fie BINE în fiecare etapă a vieții.

Well-Women înseamnă, în primul rând, informație, screening și prevenție, diagnostic, tratament dar și suport postnatal pentru asigurarea sănătatății fizice și emoționale pentru noile mame.

Screening - prevenție a cancerului de col uterin.

66.000 de femei sunt diagnosticate anual în Europa cu cancer de col uterin. Dintre acestea, 30.000 își pierd viața din cauza acestei afecțiuni, iar România este pe locul 1 în această statistică.

În 2020, Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că această afecțiune poate fi eradicată prin metode de screening și prevenție, pe care noi, la Medical Town, le-am implementat sub forma unui protocol clar și eficient.

  • Testare PAP și HPV pentru detectarea virusului și a gradului de risc
  • În cazul unui rezultat nefavorabil, diagnosticare țintită prin colposcopie
  • Tratament al leziunilor în funcție de gradul de risc
  • Monitorizare

Toate aceste proceduri sunt minim invazive, se realizează în cabinet și pot însemna diferența dintre o viață sănătoasă și dezvoltarea patologiei cancerigene la nivel de col uterin.

Suport - Plan de îngrijire postnatală

Perioada postpartum poate fi copleșitoare pentru părinții aflați la prima experiență, care pot avea numeroase întrebări și preocupări legate de sănătatea bebelușului, tiparele de alimentație și îngrijirea generală. Mamele noi se confruntă adesea cu provocări, cum ar fi schimbări hormonale, oboseală, dificultăți în alăptare și probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia postpartum.

Îngrijirea postnatală pe care o oferim în cadrul programului Well-Women este o abordare structurată pentru aceste probleme și include pași esențiali care asigură că atât mama cât și copilul evoluează armonios si in deplina siguranță. Îngrijirea asistată începe de obicei imediat după naștere și continuă pentru primele câteva săptămâni până la luni.

  • controale regulate, acasă, din partea echipei medicale specializate
  • consultație în lactație
  • suport pentru sănătatea mintală

Pe lângă beneficiile pentru mamă, îngrijirea asistată postnatală are avantaje semnificative și pentru nou-născut:

  • monitorizare pentru a ne asigura că nou-născuții se hrănesc bine, iau în greutate corespunzător și nu prezintă semne de probleme de sănătate, cum ar fi icterul sau infecțiile
  • detectarea și gestionarea timpurie a problemelor de sănătate potențiale, astfel încât sugarii să primească prompt îngrijirea necesară

În ansamblu, programul de îngrijire asistată postnatală nu numai că îmbunătățește sănătatea și bunăstarea atât a mamei, cât și a copilului, dar ghidează un început pozitiv și informat pentru noua călătorie a familiei în deplină siguranță.

Screening - prevenție pentru cancerul de sân.

In ceea ce priveste cancerul de san, statistica este ușor mai favorabila comparativ cu vestul, incidența diagnosticării cancerului de san la femei in Romania fiind de 70-75 de femei din 100.000 comparativ cu Europa de vest unde avem o incidenta de 70-100 de femei.

Cu toate acestea, România are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din Europa din cauza cancerului de sân, cu aproximativ 23-24 de decese la 100.000 de femei. Această rată este influențată de diagnosticarea tardivă și accesul limitat la tratamente moderne.

Pentru acesta, împreuna cu Dr. George Toth - Specialist în Ecografie mamară ca metodă de screening a cancerului mamar, am implementat programul de informare și detecție timpurie a anomaliilor ce duc la apariția cancerului de san.

Well-Women Care

Checkmark icon
Screening Cancer de col uterin
Checkmark icon
Screening Cancer de sân
Checkmark icon
Îngrijire Postnatală
Checkmark icon

Checkmark icon
Checkmark icon
Checkmark icon
Programează un consult
Programează un consult